Olimpijski dan na OŠ Grm- 2022

V četrtek 23.6 je Športna zveza NM v sodelovanju s OKS-ZŠZ in OŠ Grm izvedla Olimpijski dan, za učence omenjene šole. Na ta dan smo se zbrali z namenom obeležitve rojstnega dneva oz. ustanovitve Mednarodnega olimpijskega komiteja. Tudi ostali Nacionalni olimpijski komiteji širom sveta v mesecu juniju izvedejo številne športne dogodke posvečene temu zgodovinskemu trenutku – rojstvu sodobnih olimpijskih iger.

Namen Olimpijskega dneva je zabava, poziv k aktivnemu življenjskemu slogu ter širjenje vrednot: odličnost, prijateljstvo in spoštovanje.

Posebni gost na OŠ Grm je bil olimpijec in bivši učenec te šole, Igor Primc, ki je tekmoval v metu diska in se Olimpijskih iger udeležil 2-krat. Učencem je med sproščenim pogovorom povedal zanimive stvari iz časov njegovih šolskih let, kako je usklajeval šolo in treninge ter kako pomembno je biti vztrajen, če želiš v življenju nekaj dosežti.

Priredili smo tudi  Olimpijski kviz v katerem so učenci odgovarjali na vprašanja in za pravilen odgovor prejeli pliškota Lisjaka Foksija. Ob 11 uri so otroci skupaj z olimpijcem na čelu, odtekli simboličen tek okoli šole. Na cilju je vsak izmed njih prejel medaljo ter sladoled.

Skupaj z učenci OŠ Grm in Igorjem Primcom smo preživeli res čudovito dopoldne, ki je bilo športno-olimpijsko obarvano.