Pravno obvestilo

Vsebine, ki so objavljene na spletni strani Športne zveze Novo mesto so njegova last in jih ni dovoljeno kopirati, razmnoževati ali kako drugače razširjati, razen z navedbo avtorskih pravic Zveze in v nekomercialne namene. Za komercialne namene je potrebno pridobiti pisno soglasje Športne zveze Novo mesto.
Pojem spletišče za namene tega pravnega obvestila zajema vse spletne strani v upravljanju organizacije Športna zveza Novo mesto in vse vsebine, predstavljene v okviru teh spletnih strani, v kolikor ni določeno drugače. Ob obisku in uporabi spletišča brez omejitev ali pridržkov pristajate na pogoje uporabe spletnih strani in vsebin, kot so določeni v nadaljevanju, ali morebitne dodatne pogoje uporabe, navedene ob posameznih vsebinah, in se zavezujete, da jih boste ustrezno spoštovali. Pogoji uporabe spletišča se lahko spremenijo kadar koli brez predhodnega obvestila. Prav tako se lahko spremenijo vse ali katera koli vsebina na spletišču.

Omejitev odgovornosti

Vsebine in gradiva na spletišču so informativnega značaja in v nobeni obliki ne morejo in ne predstavljajo kakršne koli prodajne ponudbe in niso pravno zavezujoče. Športna zveza Novo mesto se bo trudila za pravilnost, ažurnost in popolnost navedenih podatkov, vendar ne prevzema nikakršne odgovornosti za točnost in popolnost objavljenih podatkov ali za kakršno koli škodo, ki bi bila uporabniku spletnega mesta povzročena kot posledica uporabe informacij na spletnem mestu. Vsi uporabniki objavljeno vsebino uporabljajo na lastno odgovornost.
Prav tako Športna zveza Novo mesto ne prevzema nikakršne odgovornosti za morebitno nedelovanje spletišča ali za nemožnost uporabe posameznih informacij. Navedeno velja tudi za morebitne cene izdelkov ali storitev, ki so lahko samo informativne narave in ne predstavljajo ponudbe organizacije Športna zveza Novo mesto.
Športna zveza Novo mesto se bo trudila za nemoteno delovanje spletišča in si pridržuje pravico, da lahko spletišče kadar koli in brez predhodnega obvestila spremeni.
Pridržujemo si pravico, da uporabnike napotimo na druge strani svetovnega spleta in za njihovo vsebino ne prevzemamo nikakršne odgovornosti.

Politika spletnih piškotkov

Uporabo piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje podatkov ali pridobivanje dostopa do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi naročnika ali uporabnika, ureja Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1). Ti so dovoljeni samo pod pogojem, da je naročnik ali uporabnik v to privolil potem, ko je bil predhodno jasno in izčrpno obveščen o upravljavcu in namenih obdelave teh podatkov. S to politiko so uporabniki spletne strani obveščeni o tem, kateri piškotki se na spletni strani shranjujejo, o upravljavcu in namenu obdelave podatkov. Uporabnik spletnih strani Športna zveza Novo mesto daje svoje privoljenje, da podjetje Športna zveza NM shranjuje piškotke, ki so pridobljeni v okviru spletne stran.

Uporaba piškotkov

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke za spremljanje obiskanosti spletnih strani s ciljem izboljšanja in lažjega brskanja po spletnih straneh.

Upravljanje s piškotki

Spletni brskalnik lahko uporabljate na način, da omogočite, onemogočite ali brišete piškotke. Za uporabo navedenih funkcionalnosti sledite navodilom spletnega brskalnika, ki ga uporabljate. V primeru, da boste v brskalniku, ki ga uporabljate, onemogočili piškotke, spletne strani Športna zveza Novo mesto morda ne bodo delovale pravilno. Prejete piškotke lahko kadar koli izbrišete z orodji vašega brskalnika. Piškote uporabljamo izključno z namenom, da bi spletno mesto optimizirali in prilagodili vašim željam.

Kaj so piškotki?

Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani na naprave uporabnikov, s katerimi dostopajo do interneta z namenom izboljšanja uporabniške izkušnje in boljše delovanje storitve.
Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

Zakaj so piškotki nujni?

Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Najpogostejše funkcije e-poslovanja ne bi bile mogoče brez piškotkov.
Interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas in brskanje po spletnih straneh pa je s tem bolj učinkovito in prijetno.

Zakaj spletne strani uporabljajo piškotke?

Piškotke uporablja večina spletnih strani. So priročno sredstvo za ohranjanje sveže in primerne vsebine, ki je v skladu z interesi in preferencami posameznega spletnega uporabnika. Razlogov za uporabo piškotkov je tako več. Kot prvi gotovo njihova lastnost shranjevanja podatkov o stanju posamezne spletne strani (podrobnosti o prilagoditvah posamezne spletne strani), pomagajo pri izvajanju raznih spletnih storitev, pomagajo pri zbiranju raznih statistik, o navadah spletnega uporabnika – saj se le z njimi lahko spremlja pogostost obiskovanja določene spletne strani.
Podjetja lahko s pomočjo piškotkov ocenijo učinkovitost zasnove svojih spletnih strani, kot tudi ustreznost vrste in števila oglasov, ki jih ponujajo uporabnikom na svojih spletnih straneh.

Katere piškotke uporablja spletna Športna zveza Novo mesto?

1. Lastni piškotki

Ime piškotka Čas trajanja Namen
cc_analytics 1 leto Piškotek za pomnjenje uporabniških nastavitev o piškotkih za statistko obiska
cc_X 1 leto Piškotek za pomnjenje uporabniških nastavitev o »drugih« piškotkih
cc_necessary 1 leto Piškotek za pomnjenje uporabniških nastavitv o obveznih piškotkih
cc_social 1 leto Piškotek za pomnjenje uporabniških nastavitev o piškotkih, ki so povezani s socialnimi omrežji

2. Piškotki preko t. i. zunanjih spletnih strani/servisov

Google Analytics piškotki so uporabljeni za spremljanje obiska spletne strani, za spremljanje prodaje in spremljanje drugih navad obiskovalcev, ki se kažejo na naši strani. Google Analytics je Googlovo orodje za spletne analitične podatke, ki ga uporabljamo za boljše razumevanje, kako obiskovalci uporabljajo naše spletno mesto.

Ime piškotka Čas trajanja
_utma 2 leti
_utmb 30 minut
_utmc do zaprtja brskalnika
_utmz 6 mesecev

3. Piškoti, kjer se nalagajo multimedijske vsebine

Med brskanjem po spletni strani – slednja vsebuje tudi multimedijske vsebine, se ob nalaganju določenih podstrani ustvarijo piškotke. Gre za piškotke iz portala youtube.com. Na prvi strani/domači strani se ti piškotki ne pojavijo v nobenem primeru. Če pa želite izklopiti nalaganje t. i. youtube.com piškotkov – predlagamo, da trenutno v brskalniku onemogočite te piškotke.

Ime piškotka Čas trajanja
_utma 2 leti
_utmb 30 minut
_utmc do zaprtja brskalnika
_utmz 6 mesecev