Prireditev športnik leta 2022

V torek, 14. februarja 2023, je v Kulturnem centru Janeza Trdine potekala tradicionalno že 37. prireditev Športnik leta. Prireditve sta se udeležila tudi predsednik Športne zveze Novo mesto  mag. Metod Jerman, ter podpredsednik OKS-ZŠZ mag. Miran Kos.

Za najboljšo športnico lanskega leta je bla izbrana atletinja AK Krka Eva Murn, drugo uvrščena je postala lanska zmagovalka izbora, rokometašica Petra Kramar (ŽRK Krka).

Nagrado za najboljšega športnika v letu 2022 je prejel kolesar KK Adria Mobil, Žak Eržen. Na drugo in tretje mesto sta se uvrstila Jan Duhovnik (AK Krka) in Jožko Omerzel (SU Novo mesto).

Najuspešnejši športni kolektiv v letu 2022 v MO Novo mesto je postalo Športno društvo SU Novo mesto.

Priznanja športnim delavcem za dolgoletno delo v športu, je podelil podpredsednik OKS-ZŠZ Miran KOS. Zlato Bloudkovo značko za življenjsko delo v športu sta prejela Mirko Bele (Strelsko društvo Gorjanci) in Majda Markovič (Pohodniško društvo Novo mesto).

Športniki, ki so osvojili naslov državnega prvaka ali nastopili v slovenskih reprezentancah v minulem letu so prejeli županova priznanja. Prav tako so bile podeljene nagrade najboljšim trem ekipam za dosežke na tekmovanjih v okviru 62. sezone Delavskih športnih iger.

Prireditev so popestrili Plesni studio Novo mesto, kantavtor Robert Petan in Maja Weiss ter plesalka ob drogu Nadja Arhar. Prireditev je povezovala Anja Hlača Ferjančič.

Čestitke vsem prejemnikom priznanj v  imenu Športne zveze NM!