Mini olimpijada v Novem mestu-2022

Športna zveza Novo mesto je v sodelovanju z Olimpijskim komitejem Slovenije- Združenja športnih zvez, 6. 9. 2022 zopet organizirala Mini olimpijado. Prireditev, ki je potekala na Stadionu Portoval, so pomagali izvesti judoisti Športnega društva Bushido, atleti Atletskega kluba Krka, odbojkaši Moškega odbojkarskega kluba Krka, tenisači Teniškega društva Portoval, smučarji Smučarskega društva Krka Rog, nogometaši iz NK Krka, golfisti Golf kluba Grad Otočec in plesalci iz Plesnega kluba Novo mesto. Pri izvedbi prireditve so sodelovali tudi učenci 4. letnika Vzgojiteljske šole.

257 otrok iz otroških vrtcev in osnovnih šol iz Novega mesta ter Vavte vasi je najprej opravilo olimpijski protokol s himno, zastavo in olimpijsko baklo. Prebrali so tudi svečano olimpijsko zaobljubo. V nadaljevanju pa so se udejstvovali v različnih športnih disciplinah. Učili so se prvin juda, igrali golf, vihteli teniške loparje, igrali odbojko in nogomet, tekli, skakali s palico, plesali, hodili s hoduljami, ciljali tarčo in smučkami ter opravljali različne poligone.

Ob koncu prireditve so udeleženci ugotovili, da so zmagovalci vsi. Prejeli so zaslužena priznanja ter alpsko mleko in se zaobljubili, da se v prihodnjem letu zopet preizkusijo na Mini olimpijadi. Celo prireditev je otrokom delal družbo Lisjak Foksi.