Ob 50. letnici ŽRK Krka izdal Zbornik 50 zgodb

Naš član Ženski rokometni klub Krka letošnje leto praznujejo 50 let delovanja. Da bi počastili to obletnico, so izdali knjigo o njihovem dolgoletnem delovanju. Zbornik 50 zgodb rokometa, avtorice Teje Bačar je izdal Zavod Novo mesto. V torek, 16. maja 2023 so zbornik javno predstavili v Galeriji Kocka v KC Janeza Trdine. Predstavitve se je udeležil tudi predsednik ŠZNM mag. Metod Jerman. V imenu Zavoda je zbrane pozdravila Aleksandra Pavlič.

Prireditev polno spominov, veselja in optimizma je vodila Marjanca Antić. Sodelovali pa so še: Teja Bačar – avtorica zbornika, Franci Bačar – predsednik kluba, Cvetka Vrhovnik – veteranka in Petra Kramar športnica leta 2021 v občinah Novo mesto, Trebnje in Mirna. Dogodek sta popestrila nastop Pevskega zbora DU Stopče in kratek film – zgodba Janeza Štruklja, ustanovitelja kluba.

Po predstavitvi gostje še dolgo v noč obujali spomine ter uživali ob dobrotah, ki so jih obiskovalci prinesli na dogodek.

27. maja je ŽRK Krka v čast 50 letnici njihovega delovanja pripravil še dan rokometa, ki je potekal od 9.00 do 15.00 ure v ŠD Stopiče.

Čestitke ob jubileju!