18. Pokal Novega mesta v judu

V soboto 13. maja je v Športni dvorani Marof potekalo tradicionalno tekmovanje v judu za otroke (18. Pokal Novega mesta v judu), ki ga organizira naš član Športno društvo Bushido. V starostnih kategorijah U8, U10, U12 in U14 je nastopilo je 235 judoistov iz 21. judo klubov iz Slovenije in Hrvaške. ŠD Bushido tekmovanje, ki šteje za Slovenski pokal, organizira pod okriljem Judo zveze Slovenije. Prireditev pa spada tudi v sklop športnih tekmovanj v okviru 16. Rudolfovih tednov športa v MO Novo mesto.

Domači tekmovalci Športnega društva Bushido so nastopili odlično.

V ekipni razvrstitvi je zmagala ekipa Judo kluba Tatami iz Ljubljane, drugo mesto so osvojili domačini Športnega društva Bushido tretje pa Društvo borilnih veščin Komenda.

Za najboljša tekmovalca na Pokalu novega mesta v judu 2023 sta bila proglašena Maksim Cerjak iz judo kluba Bežigrad in Hana Medić iz TVD Partizan Jesenice. Prejela sta zelo lepa pokala Športne zveze Novo mesto.

Udeleženci tekmovanja so pohvalili dobro izvedbo tekmovanja. Zahvala za to pa gre vsem Bushidovcem, ki so s svojim marljivim delom pripomogli k uspešni izvedbi tekmovanja.