Svečana otvoritev zunanjega jeklenega poligona v Novem mestu

Športna zveza Novo mesto je po večmesečni koordinaciji med Mestno občino Novo mesto in OKS-ZŠZ ter podjetjem SIJ 5. 11. 2021 pripravila svečano otvoritev Zunanjega jeklenega poligona.

Svečani govorniki na otvoritvi so bili prvi podpredsednik OKS-ZŠZ mag. Janez Sodržnik, podžupan Mestne občine Novo mesto Boštjan Grobler, predstavnica skupine SIJ in nekdanji vrhunski kolesar Kolesarskega kluba Adria Mobil Marko Kump. Marko Kump je v svoji karieri zbral več kot 40 profesionalnih zmag in je po številu prvih mest doslej najuspešnejši novomeški kolesar. Tekmovalno kariero je zaključil konec sezone 2020. Sedaj kot športni direktor matičnega kluba Adria Mobil, svoje bogate izkušnje predaja mlajšim generacijam.

Otvoritev so s športno kulturnim programom popestrili učenci prve triadne iz Osnovne šole Center. Po otvoritvi in tudi med otvoritvijo so nekateri že preskusili vadbene postaje poligona. Zunanji jekleni poligon se nahaja v Športno rekreacijskem centru Potoval, takoj za igriščem z umetno travo in je eden izmed osemnajstih poligonov, ki so postavljeni širom Slovenije.