Praktična delavnica v sklopu 17. kongresa športa za vse- Vodena jutranja vadba za starejše in nordijska hoja

V sklopu 17. Kongresa športa za vse so Regijske pisarne OKS-ZŠZ 18. 11. 2023 organizirale več praktičnih prikazov športnih vadb po Sloveniji. V Novem mestu je Športna zveza Novo mesto na igrišču v ulici Krka pripravila praktično delavnico z vadbo za starejše in nordijsko hojo. Delavnice se je udeležilo 33 sodelujočih.

Prisotni so se pod vodstvom strokovne osebe naučili in opravili vaje za povečanje gibljivosti telesa in vaje za moč. Med izvajanjem vaj je bil dan poudarek na pravilno izvedbo vaj ter pravilno dihanje.

V nadaljevanju delavnice jim je voditelj nordijske hoje Brane Bon predstavil, kako se za nordijsko hojo pripravi nove palice. Prisotnim je tudi razložil, kako si izbrati pravilno dolžino palic. V nadaljevanju je prisotnim prikazal različne način uporabe palic pri nordijski hoji. Prisotne je nato popeljal na nekaj manj kot 7 km dolgo nordijsko hojo. Traso hoje je izbral tako, da so prisotni hodili po makadamskih poteh, asfaltni kolesarski stezi in po gozdu. Ker je bil teren zelo razgiban so morali pohodniki premagati nekaj strmih pobočji pri hoji navkreber in navzdol. Vsi prisotni so bili mnenja, da je bila delavnica zanje zelo poučna. Poleg tega pa so sprejeli zavezo, da se bodo še večkrat tako srečali in izvajali vaji ter nordijsko hojo.