Novo mesto športno obarvano na državni praznik Dan slovenskega športa

Novo mesto je bilo na dan slovenskega v soboto 23.9 športno obarvano. Na kegljišču Vodnjak so praznik otvorili s 2. zahod moško  kegljaško ligo: KD Vodnjak – KK Izola ter 1.B zahod žensko kegljaško ligo : KD Vodnjak – KK Kočevje.

Tekmovalce je nagovoril tudi predsednik Športne zveze Novo mesto in vodja regijske pisarne OKS-ZŠZ NM, mag. Metod Jerman. Čestital jim je ob prazniku slovenskega športa, jim zaželel uspešno podiranje kegljev ter jim podaril zapestni trak z napisom Dan slovenskega športa, ki bo tekmovalce celo leto spominjal na to, je potrebno biti fizično aktiven.

V moški ligi je povedla ekipa KD Vodnjak s 3271 točkami. Ekipa KK Izola je dosegla 3177 točk.

V ženski ligi pa so tokrat bolje podirale keglje kegljačice iz ekipe KK Kočevje s 3090 točkami povedle nad ekipo KD Vodnjak s 2974 točkami.

Na dan slovenskega športa so v Novem mestu potekale še Igre prijateljstva, 4 dežel, ki jih je organiziral zavod Novo mesto.

Za izvedbo so bile planirane tudi Športne igre zaposlenih, vendar so bile zaradi deževja prestavljene na sredo 27.9.2023.

Od 23.9 do 30.9 poteka tudi Evropski teden športa, tekom katerega se bo odvilo veliko športnih aktivnosti, ki so namenjene željnim športa in fizične aktivnosti. 

Več o dogodkih tekom Evropskega tedna športa na: https://ewos.olympic.si/#events