Mini olimpijada v Novem mestu 2019

Športna zveza Novo mesto je v sodelovanju z Olimpijskim komitejem Slovenije in Zavodom Novo mesto 27. 9. 2019 organizirala Mini olimpijado. Prireditev, ki je potekala na Stadionu Portoval, so pomagali izvesti judoisti Športnega društva Bushido, športni delavci Atletskega kluba Krka, Moškega odbojkarskega kluba Krka, Teniškega društva Portoval, smučarji Smučarskega društva Krka Rog, nogometaši ŠD Tian, golfisti Golf kluba Grad Otočec in vaditelji Hop kluba.

423 otrok iz otroških vrtcev in osnovnih šol iz Novega mesta, Brusnic, Stopič in Vavte vasi je najprej opravilo olimpijski protokol s himno, zastavo in olimpijsko baklo. Prebrali so tudi svečano olimpijsko zaobljubo. V nadaljevanju pa so se udejstvovali z različnimi športnimi disciplinami. Učili so se prvin juda, igrali golf, vihteli teniške loparje, igrali odbojko in nogomet, tekli, in opravljali različne poligone in štafetne igre.

Ob koncu prireditve so udeleženci ugotovili, da so zmagovalci vsi. Prejeli so zaslužena priznanja in se zaobljubili, da se v prihodnjem letu zopet preizkusijo na Mini olimpijadi.