Športne igre zaposlenih 2021 in Dan slovenskega športa v Novem mestu

Na državni praznik Dan slovenskega športa 23. 9. 2021 so v Novem mestu potekale 2. Športne igre zaposlenih.

V disciplinah tenis, balinanje, kegljanje ter petanka je nastopilo 185 tekmovalcev iz 14 ekip. Igre so potekale od 13. ure dalje v Športno rekreacijskem centru Potoval in v prostorih Kegljaškega društva Vodnjak. Prireditev sta skupaj otvorila župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni in podpredsednik OKS-Združenja športnih zvez Janez Sodržnik.

V kegljanju med ženskami je zmagala ekipa Roletarstva Medle pred Društvom upokojencev Novo mesto in Društvom upokojencev Mali Slatnik.
V moški konkurenci so slavili Upokojenci iz Straže pred ekipo Revoza in Roletarstva Medle.
V balinanju med moškimi so zmagovalci postali Društvo upokojencev Novo mesto, pred ekipama Dolenjskih pekarn in Revoza. Med ženskami ekipami je slavila ekipa Adriamobil pred Društvom upokojencev Novo mesto in Vrtcem Novo mesto.
V petanki so zmagovalci postali Upokojenci iz Uršnih Sel pred Upokojenci iz Malega Slatnika in Avbarjem S.P.

Poleg navedenih športnih tekmovanj je v Novem mestu potekalo še veliko športnih aktivnosti. Na poziv Športne zveze Novo mesto in Zavoda Novo mesto so trenerji Košarkarskega kluba Krka, Ženskega košarkarskega kluba Krka, Atletskega kluba Krka, Moškega rokometnega kluba Krka, judoisti Športnega društva Bushido, Odbojkarskega kluba TPV, Teniškega kluba Portoval, Namiznoteniškega kluba Krka in Plesnega centra Novo mesto vsak na svojem prizorišču pripravili delavnice za otroke. Na delavnicah so se udeleženci seznanili s športom, ki jih je zanimal in se poizkusili naučiti nekaj športnih prvin.

Novomeški otroški vrtci, osnovne in srednje šole so pripravile športne dneve. Planinsko društvo Krka in Pohodniško društvo Novo mesto sta organizirala pohod. Zavod za šport pa je omogočal brezplačno uporabo supov za supanje po reki Krki.

Aktivne so bile tudi krajevne skupnosti. KS Dolž, KS Mali Slatnik, KS Ločna Mačkovec, KS Regrča vas in KS Drska. Pripravile so turnirje v petanki, balinanju, pikadu, organizirali so pohode, vodene oglede parkov, organizirale kegljanje s kroglo na vrvici itd. Na Drski so otvorili prenovljeno športno igrišče. Društvo paraplegikov Dolenjske, Bele krajine in Posavja je predstavilo športne panoge športa invalidov.
23.9.2021  se je tako v Novem mestu z najrazličnejšimi športnimi aktivnostmi ukvarjalo okoli 5000 občanov najrazličnejše starosti.